söndag 5 augusti 2012

FRÅN MIN BUCKET LIST: KLARA ATT SPRINGA EN MIL ... NOW DONE!

Jag har klarat DET, jag har klarat en av de sakerna som står på min BUCKET LIST!!!

Sedan nyårsafton i Paris för 2 1/2 år då Louise och jag låg och skrev våra listor på lilla söta Hotel Magda har jag haft ett mål: att springa en mil.

(Bilderna är tagna på den resan)


Om jag hade varit en löpare hade detta inte varit någon större "match" men då jag har löpt kanske 10 gånger på ett år och då i max 30-40 minuter så har det varit en mental utmaning som jag inte riktigt har tagit tag i ...
Som tur är finns det andra människor som bestämmer ibland åt en och när Anetth sa till mig:
"på söndag tar vi den" så tänkte jag "we sure will".

Som tur är var vädret perfekt och trots att jag är egentligen väldigt trött så kände nog kroppen för att röra sig utomhus och ta ut sig lite.
Utmaningen var inte att ta milen på en viss tid men att springa en mil utan några stop.
I did it!!!

Nästa på min bucket list, som en av Sveriges mest tränade kroppar fick mig att lova framför kamerorna är dock att springa den på 1 timma (1 timma och en kvart sa jag vilket jag gjorde idag) men 1 timma skall jag klara för som han sa väldigt klart och tydligt: 
"Michela, du är varken gammal eller övervikt" och precis sa är det "jag är INTE gammal och jag är INTE överviktig", jag är däremot "ung och har en skaplig kropp som jag faktiskt skall vara stolt över"

Att utföra något som man har velat göra är så himla skönt för det är så mycket mentalt i det.
Självförtroendet är så stort i att vilja, kunna, göra och gå i mål med det och nyare forskning visar att självförtroende och självkänsla påverkar varandra och kan inte hållas separat som det har påståtts i många år.
Nu kan jag börja öva på snabbheten för jag vet sedan imorse att jag klarar milen och saken är att jag vet att jag kommer att klara den även på tid men där behövs något som går under benämningen "övning" ...

Nöjd med min prestation har jag firat detta tillsammans med Nicole, Louise, Petter och underbara söta Aurora med en god frukost på Café Viskan för att sedan ta en promenad med Nicole för att leta efter en rosa hammare, något som vi inte har funnit =(

Nu skall det städas lite för ikväll skall lillan och jag på restaurang med Jessica och familj <3



2 kommentarer:

  1. Stort Grattis Michela, att klara ett uppsatt mål är fantastiskt ... Idag fick Sverige sitt första Guld o då i segling och samtidigt i Borås tog du ett löpar Guld för din egen skull ... Kram G Ps. När jag klarade av mitt Vasa lopp var det en sån euforisk känsla ds.

    SvaraRadera
  2. Ditt mål var nog större än mitt men jag är verkligen nöjd med det och tackar så mycket för orden ... En stor kram till dig G ...

    SvaraRadera